Bild
Nästa artikel

GGN sprider sig till Finland

Bloggen
Nu gäller det att lära sig mer finska än "Ei saa peittää" och "Moi mukulat" - Gotland Grand National kommer nu att köras även i Finland. Drömmen för arrangören är att skapa en nordisk enduroklassiker!
GGN sprider sig till Finland
Läser i lokaltidningen på Gotland att GGN kommer att köras i Finland. Conny Bohlin på Nordic Sport & Event - som arrangerar - berättar att de jobbat för detta länge. Det blir en systertävling i Vierumäki och Nordic Sport & Event kommer att äga hälften av det bolag som arrangerar tävlingen - som jag antar kommer marknadsföras som VGN - Vierumäki Grand National, eller?

Tävlingen i Vierumäki kommer att äga rum för allra första gången 28-29 maj nästa år, och förhoppningen är att nå upp till tusen deltagare det första året. Enligt Conny Bohlin är en finländsk variant av GGN första delen i en satsning mot en nordisk enduroklassiker och anmälningen ska öppna om någon vecka. 

– 2018 hoppas vi även kunna starta en tävling i Norge, berättar han i intervjun som du hittar här intill. Låter som ett skoj projekt!  

Så nu är det alltså dags att börja lära sig lite finska, det där kan ju bli ett riktigt roligt upplägg. Jag skulle gärna dra dit och köra, har flera gånger tjatat på min gamla kollega Sami Salonen som idag är redaktör på Offroad Pro om de inte har några spännande ultralånga endurotävlingar man skulle kunna köra, förutom klassiska Päijänne, som är en stenhård vintertävling under flera dagar.
VGN kan dock knappast klassas in som ultralång, det är en endagarstävling med samma upplägg som GGN, men orten ligger bara 13 mil från färjeterminalen i Helsingfors så det känns ju rätt hanterbart som en kul raceutflykt. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.