Bild
Nästa artikel

Första Enduro SM i helgen

Bloggen
Nu till helgen är det dags för första deltävlingen i Enduro SM. Spännande! Albin Elowson gör comeback efter skadan och lär ge Joakim Ljunggren en tuff fight.

Joakim Ljunggren är regerande mästare men kommer att få en tuff fight av bland annat Albin Elowson som nu gör comeback efter skadan han ådrog sig i Finland. Ni minns väl sekundstriden de hade som avgjorde SM i fjol? 

Albin Elowson hade sikte mot JVM-guldet men är efter sin skada poänglös efter de två inledande tävlingarna i Finland och Spanien. Istället är det Davide Soreca som leder före Mikael Persson. Att ta in deras försprång på 89 respektive 77 poäng blir extremt svårt och man kan gissa att en SM-titel därför blir extra viktig att ta hem 2017… 

Kul att han gör comeback nu i helgen!

Det är tävling både lördag och söndag. Positivt för publiken är att det på Falköpings Motorstadion är gångavstånd mellan alla proven tack vare en en central placering. Banvarvet består av fyra prov innehållandes crossprov, superenduroprov och två enduroprov. Crossprovet går på Motorstadions motocrossbana som är en hårdbana på kalkstensgrund och de två enduroproven varierar mellan hård kalkstensskiffer och skogspartier i kuperad terräng. Klockan 09:00 varje dag rullar första förarna nedför startrampen.

Kul också att Falköpings MK tänker på oss som inte har möjlighet att åka till tävlingen genom att sända online. Båda dagarnas deltävlingar kommer webbsändas genom ett antal kameror utmed sträckorna. Du kan hitta länken under tävlingshelgen på www.falkopingsmk.com.

I kväll klockan 20:00 kommer också en frågestund hållas med utvalda förare under ledning av helgens speaker Niklas Eilegård som moderator. Frågestunden livesänds också den med video på Knobby Swedish Enduro Championships Facebook-sida.

Förutom SM-klasserna kommer i alla fall jag att också detaljstudera varvtiderna för VRM. Även om det antagligen kommer att gå helt överdjävligt fort bland dessa veteraner så måste även en hobbymotionär sätta upp långsiktiga mål, eller hur? Jag vet dock inte riktigt om jag gillar att man blev ”veteran” redan vid 40, men så är det väl. 

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.