Bild
Nästa artikel

Endurobloggen: Tvåtakts enduro med insprutning

Bloggen
Då var det officiellt att KTM kommer med en tvåtaktare för enduro med insprutning senare i år. Spännande nyheter!
Woop woop! Insprutning till 2018!
Woop woop! Insprutning till 2018!
Det är knappt att projektet varit hemligt så värst länge. Jag har skrivit om detta tidigare, redan i mars 2016, en prototyp har setts på tester och nu tidigare idag så presenterade KTM en pressrelease där de berättar om projektet. Tvåtaktare med insprutning blir del av 2018 års EXC-program!
Slut på att blanda tvåtaktsolja och mickla med bestyckningen för tvåtaktarna framöver. KTM utlovar bättre hanterbarhet och gissningsvis får modellerna en effektkurva som blir lättare att bemästra. Systemet - TPI (Transfer Port Injection) - sägs vara revolutionerande.

- Det här är en oerhört spännande utveckling för KTM. Vi har utvecklat modellerna under lång tid, det är mycket tester och överläggningar som skett inom vårt Research & Development-team, men nu tar vi nästa steg inm detta segment. Vi ser verkligen fram emot att presentera 2018 års KTM 250 EXC TPI och 300 EXC TPI redan nu i maj, berättar Joachim Sauer, KTM:s product marketing manager. 

Mer om systemet utlovas i samband med den internationella lanseringen som startar den 15 maj i år, och redan under sommaren kommer de nya modellerna att finnas hos handlarna.

Gillar du förgasare bör du med andra ord leta upp en 2017 års modell, vi andra ser fram emot 2018. Kanske är det dags att testa en tvåtaktare igen? Onekligen en spännande utveckling!

Samtidigt så förloras en del av den enkelhet som funnits med tvåtaktaren, insprutning kräver fler sensorer och kommer rimligtvis att göra motorn mer komplex. Bra eller dåligt? Vad tycker du? 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.