Bild
Nästa artikel

Enduro utan bromsar

Bloggen
Det finns inget dåligt väder… Alla väder är på något sätt bra enduroväder! Det bevisas av hur kul en vardagkväll med snöblandat regn kan vara om man bara får sprätta litet grus.
Enduro utan bromsar
Jag erkänner direkt att jag är kass när det gäller att köra cross. Jag håller mig helst i skogen och undviker crossbana – eftersom självbevarelsedriften gör att jag inte har fart att ta alla platåhopp korrekt. Jag är litet vek helt enkelt.
Men samtidigt så inser jag ju att jag behöver fartträning för att bli snabbare i endurospåret och då får man väl bara bita ihop och försöka lära sig. Nu kan jag bara prata för mig själv, men jag tror att det finns endurogubbar som skulle bli snabbare genom att nöta crossbana då och då.
För att komma igång hakade jag och polaren på en crossdag för endurogubbar med Kimmo Ilvonen som instruktör för några veckor sedan och det var riktigt nyttigt. Man borde träna med coach lite oftare, så enkelt är det. Och det ska jag verkligen försöka att få till under det här året. Hur ska man annars bli snabbare? 

Igår på Botkyrka MK körde jag och polaren först några varv enduroslingan men höjdpunkten blev att dra ut och lägga varv på crossbanan. Litet lagom såsig och hal var banan, ganska nyslätad så inte mycket till vallar i vissa kurvor, men grymt kul att ligga och söka grepp i långsvängarna och varva mellan att jaga och bli jagad. Endurofjädringen är givetvis inte optimal, men det var sjukt skoj oavsett. Ska absolut lägga in mer crossbana som träning, det är ju precis hur kul som helst. Givetvis lyckades jag också krascha precis när jag tyckte att jag började få upp farten så Ryan Dungey kan nog känna sig lugn ett tag till... 


Tyvärr käkades mina slitna bromsbelägg upp lite snabbare än vad jag hade tänkt men det blev en bra anledning att avsluta med litet flow-träning på mellanbanan som är tajt och kompakt. Rekommenderas som övning; du kör utan att använda broms och istället är det bara att lägga ner och låta hojen bromsas upp av vallen i kurvorna. Känns som en bra övning som bygger upp ett bra flyt i körningen. Roligt var det i alla fall, och det är ju någonstans det som allt går ut på. 
 
Igår var det snöblandat regn och fyra plusgrader. Till och med en hund skulle antagligen hellre stanna inne än ge sig ut i det vädret. Men lik förbannat blev det en grymt rolig kväll – även om det idag känns i skuldran och jag fått leta fram lite linnement… 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.