Bild
Nästa artikel

Enduro SM 2018

Bloggen
Redan nu är datumen klara för Enduro SM för 2018 och jag har skickat dem till min bättre hälft så att ingen kan säga att tävlingar inte är planerade i god tid. Nästa år ska jag försöka bli veteran på riktigt!
Även om man inte är elit kan man få rulla upp på samma startramp strax efter Ljunggren, Elowson och Persson.
Även om man inte är elit kan man få rulla upp på samma startramp strax efter Ljunggren, Elowson och Persson.
Jag hade satt upp som mål att köra en deltävling i VRM innan säsongens slut och blev verkligen heltaggad på upplevelsen i Bollnäs i samband med SM-finalen. VRM är alltså Riksmästerskapet i enduro för veteraner, det vill säga för oss som fyllt 40 år och körs i samband med SM men på en kortare bana.

I Bollnäs kom jag inte sist, men i ärlighetens namn var det inte långt ifrån. Krister Thorell som vann VRM körde ju sjukt fort, sträcktiderna hade placerat honom någonstans i mitten av SM-klasserna och det är så långt ifrån min egen nivå som motionsgubbe att man mest bara vill gräva ner sig. Å andra sidan, jag är övertygad om att jag blir bättre för varje sådan här tävling jag kör och oavsett placering så är det viktigaste ändå att det var kul. Och det var det! 
Visst är det så att jag har otroligt mycket att lära men vad sjutton, ska man bara ställa upp i tävlingar där man kan placera sig bra så blir det inte mycket tävlat för mig. Tävling är bästa träningen.

Men den här inställningen behövdes det bara tre öl på SM-banketten innan jag messade kompisarna att nästa år blir det hela VRM. Powered by hybris – som vanligt. Att sätta mål är verkligen en trigger för mig. Jag tränar mer och har något att se fram emot. Lika bra att bestämma sig direkt. Nu gäller det bara att få upp farten...

Kalendern för 2018 är klar redan nu. Det är nio deltävlingar totalt på sex helger. Ska kanske tilläggas att datumen är preliminära. I de fall någon deltävling i VM eller EM kommer att flyttas kan det komma att påverka kalendern.

Enduro SM 2018
Hässleholm 21-22 april
Tibro 12-13 maj
Lunda 26 maj
Östersund 21-22 juli
Laxå 9 september
Linköping 29 september
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.