Bild
Nästa artikel

Dags att bryta trenden

Bloggen
Man borde ju bli snabbare och snabbare ju fler tävlingar man kör men just nu blir jag bara långsammare. Sämre och sämre dag för dag…
Mycket kan man skylla på, men inte på hojen.
Mycket kan man skylla på, men inte på hojen.

Vinterenduro är fantastiskt skoj och i Mälardalen har vi Östra Open, en serie tävlingar som i år har lockat riktigt mycket folk. Alla de tre första tävlingarna har haft över 300 startande, vilket är en bra ökning från förra året. Läckert varje race att se eliten köra, Adam Andersson, Pontus Högberg och Kevin Olsen är ju sjukt snabba. Imponerande att se Adam smälla till med sin snabbaste tid, på sitt sista varv. Var hittade han de 20 sekunderna, liksom? 

Senaste racet var i Vendel, norr om Uppsala. En riktigt skoj högfartsbana med lång slinga på ett gärde. Nu ska det erkännas att jag var sjukt ofokuserad. Middagen kvällen innan avslutades med whisky och utan några polare på startlinjen så var jag väl inte direkt supertaggad. Visst var det skoj, men mer gubbjogg än sprintrace för min del. Ändå blir jag lite besviken på mig själv efteråt, tredje tävlingen och resultaten har bara blivit sämre och sämre. Fortsätter jag i den här riktningen så är det bara att sälja hojen och börja knyppla istället. Pinsamt.

Men, men, det är väl bara att ta nya tag. Förhoppningsvis har jag några polare med på startlinjen framöver och det sporrar alltid.

Har tänkt en del på det här med att sätta upp målsättningar och vad det gör med ens fokus. Jag saknar ett mål och då blir det markant mindre träning. Visst, polarna har varit bortresta och skadade, så man tappar kompisdrivet, men med avsaknad av mål så blir det också lätt att strunta i kondition- och styrkesträning. Jag har varit en riktig soffpotatis så här långt i vinter. Det här håller inte, jag måste nog hitta på något litet mål för att få tillbaka gnistan. 

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.