Bild
Nästa artikel

Backup för huvudet

Bloggen
Har även skruvat ihop ett backupsystem när det gäller ljus. Man vill inte att det blir svart i skogen under Novemberkåsan!
Backup för huvudet
Historierna är många om de som fått bryta en Kåsa för att ljuset strulat. Det var lite därför jag bestämde mig för att göra om, göra rätt, när det gäller elen på hojen. 
Som hjälmlampa kommer jag att köra en LEDX Cobra 6500 som jag varit supernöjd med. Proffsen har dubbla sådana på huvudet, jag kommer dock bara att ha en. Den lampan driver jag med batteri, har fyra stycken som förhoppningsvis klarar en sträcka vardera, men kan så klart också köra den med drivning från hojen, jag har uttag för det. 

Om hjälmlampan går sönder av en eller annan anledning har jag också skruvat ihop ett kit med TVÅ lampor från Enduroboyz i Björneborg, som jag monterat på en extra hjälm. Har lånat in lampor från dem för test och kommer att presentera ljusmätningar både för dessa och andra lampor längre fram. Hinner tyvärr inte göra det innan Kåsan. :-( 

Här sitter både deras vanliga hjälmljus men när jag ändå hade ett till kit med deras större reflektor på 100 millimeter liggande så tänkte jag att det kanske är lika bra att slå på det med. Den ena driver jag på batteri, den andra från hojen. Overkill med stora reflektorn på huvudet? Kanske, det riskerar så klart att bli lite tungt, men kändes som ett bra alternativ när de fanns i garaget.
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.