Bild
Nästa artikel

Aluminium är hårdare än plast

Bloggen
Ska man ha hasplåt i plast, komposit eller aluminium? Jag var i valet och kvalet men lättjan fällde avgörandet...
Aluminium är hårdare än plast
Under Jordsprätten så lyckades jag tappa hasplåten till min KTM 350 EXC-F Six Days. Jag vet inte riktigt hur det gick till och såg det inte förrän vi kört tre sträckor. Den kan med andra ord ha hamnat var som helst utefter proven. Det som var litet märkligt är att den ens lossnade. På 2017 sitter originalplåten med två skruvar i ett par inserts i ramen. Det har alltid känts väldigt stabilt, men här har hela insatsen lossnat. Okej, jag har absolut slagit i, det visar om inte annat ett tillbucklat ramrör, så kanske fick smällen fästena i ramen att släppa? Men det märkliga är att jag inte inte hade någon sådan herrejössessmäll vad jag kan komma ihåg... 

Oavsett så var det väl bara att ersätta plåten. MC-Sport i Västberga hade en kraftig aluminiumplåt från Enduro Engineering på hyllan och det känns ju litet som Murphys lag att man slår sönder något om man inte monterar ny - så den fick det bli även om den var litet dyr. Bra kvalitet och känns riktigt gedigen. Hade plåt från Enduro Engineering även på förra hojen och var nöjd med den där också.

Fördel plast (eller komposit) är så klart vikten och att den glider lättare på stockar, men nu blev det som sagt aluminium. Men det blir väl ny hoj så småningom och då också en ny plåt. Vad borde jag kolla på för hasplåt nästa gång? Några rekommendationer? 
Taggar: Bloggen

Kommentarer

#1
2017-06-01 23:18

Känns som dålig kvalitet på infästningen. Hasplåten ska väl inte lossa om man inte ens har märkt att man slagit i något?

#2
2017-06-03 23:12

Det där med att man bultar hasplåten direkt i ramen är ju smidigt vid montage men det är hållbarare att man köper en där någon slags klämanordning runt ramen är inblandad. Jag har en från Australienska Force där man först monterar 2 stag på ramen och sen fäster plåten med en bult på 30 sek. Det är iof sig till en KTM 2-takt men samma lösning borde gå hitta till exc-f eller göra själv.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.