Bild
Nästa artikel

Allt inför Novemberkåsan 2017

Bloggen
Det är dags för världens tuffaste endurotävling, denna gång i Enköping. Här hittar du allt du behöver veta inför loppet.
Allt inför Novemberkåsan 2017
Själv körde jag Novemberkåsan i Knivsta i fjol och det var nog tur det. Förhållandena det året var magiskt bra och sträcktiderna väl tilltagna. I år blir det betydligt tuffare! 
Det kommer att vara plusgrader fram till natten till söndag och det har regnat en hel del, kommer dessutom att fortsätta regna under lördagen om prognosen stämmer. Det kommer att gå åt mycket kläder för de tävlande. "Mindre sjöar" utlovas av arrangören Göta MS till förarna.  

När jag körde Novemberkåsan värmde det otroligt att få stöd av publiken under loppet. Hejja på som bara den – även när förarna längre bak i fältet kommer. Publiken gör skillnad! Hjälp förare när de sitter fast, peka ut bra spår, hejja lite extra när det är förare långt bak i startledet som kör förbi. Tro mig, som amatör gör de där hejjaropen att det trollas fram krafter i kroppen som inte finns.

Starten för dagsetappen är klockan 09:00 på lördag morgon den 11 november och målgång för dagsetappen beräknas bli ca 13:00 för den första föraren respektive ca 15:00 för den sista föraren. Nattetappen startar klockan 17:00 och allt tyder på att det kommer att bli en lång Kåsa där första förare väntas nå målet ca 03:00 på söndag morgon. 

Totalt är det 166 förare anmälda till tävlingen och huvudfavorit är så klart Kåsakungen Joakim Ljunggren men givetvis kommer det att bli tufft mellan förarna i toppen.


– Jag tror att Albin Elowsson eller Niklas Persson kommer att bli mina svåraste konkurrenter om segern berättar Jocke.
– I år har jag verkligen satsat på Kåsan och stod bland annat över Gotland Grand National för att komma väl förberedd till Enköping, som jag tror kommer att bli mycket tuffare än i fjol.

Tittar man på resultatlistan från fjolårets tävling så saknas många av förarna som då var i topp. Adam Andersson är skadad, liksom Martin Larsson. Inte heller Pontus Högberg, Mikael Persson, Erik Ljungberg eller Kalle Svensson återfinns i startlistan. Kanske är det ett tillfälle för en oväntad segrare? Jag minns den överdjävliga Novemberkåsan i Hallsberg 2011 då Anders Eriksson fick bryta, liksom flera andra favoriter. Då var det Jonas Bengtsson som lyckades knipa segern, bara sekunder före tvåan Henrik Lindholm

Hursomhelst; vad det blir av striden kommer du kunna följa live. Du kan följa racet via Kåsaradion, som sänds lokalt över tävlingsområdet på FM 107,9 MHz och dels via webben, där adress kommer att finnas på tävlingens hemsida www.novemberkasan2017.se. På hemsidan kommer även att finnas en länk till liveresultat, vilka uppdateras löpande. Men ta med en radio, det är guld värt i spåret. 

Att du har med dig varma kläder, rejält regnskydd, gummistövlar samt pannlampa är väl närmast en självklarhet? Program till tävlingen säljs på OKQ8.

Det finns åtta stycken publikplatser är utmärkta på kartorna runt den cirka nio mil långa banan. På dessa platser finns partier som garanterat kommer bli en utmaning för Till publikplatser finns speciellt pilade gångvägar, gröna pilar, för att publiken skall hitta rätt. Läs mer om parkeringarna här nedan. 

Det finns jsu Kåsa-kiosker i depå och efter banan. Här kan du köpa korv, läsk och hamburgare mm. Betalning sker endast kontant eller med Swish. Betala med små sedlar och ”guldpengar” om ni inte väljer Swish! 

Parkering nr 1 vid Specialsträcka 1 och 3
Parkering nr 1 på Ledningsregementets övningsfält. Infart från RV 70 Salavägen, kör mot Torstuna. Pilad infart från Torstunavägen till parkeringsplatsen. Vid parkeringen finns WC samt kiosk. Specialsträcka 1 passerar också parkeringsplatsen och här finns ett flertal möjligheter att se förarna i direkt anslutning till P-platsen. Från parkeringen kan ni gå ca 300 meter till start och mål för sträcka 3, vid den s.k. sandbanan. Hit hittar ni med hjälp av den karta ni köpt… Ni kan också välja att åka med den traktor-med-vagn-transport (typ midsommarskrinda) som går kontinuerligt mellan P-platsen och publikplatserna vid SS 1 och SS 3. Ni kan också ta med cykel, eller gå, det är ca 1,5 km till publikplatserna. 

Parkering nr 2 vid Specialsträcka 2 och 4
Denna P-plats ligger vid korsningen Varggatan- Österleden vid Scaniabilar. Härifrån når ni start och mål på SS 2 och 4 inom 5 minuters promenad, sträckan är ca 400 meter. Till depån har ni ca 500 meters promenad. Vid parkeringen finns WC. 
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.