Bild
Nästa artikel

Allt du behöver veta inför Novemberkåsan

Bloggen
Det är dags för Novemberkåsan och här har vi samlat viktigt att veta inför loppet. Vi ses väl i Vimmerby på lördag?
Albin har en seger i Novemberkåsan på tre starter. Kommer han att lyckas även i år i Vimmerby?
Albin har en seger i Novemberkåsan på tre starter. Kommer han att lyckas även i år i Vimmerby?
Som sagt; det är dags för en decemberkåsa då starten för loppet är lördag den 1 december klockan 09:01. Men vänta dig inte så mycket snö i spåret. Det har varit kallt några dagar men ska enligt SMHI bli plusgrader nu fram till start och dessutom litet regn. 

Bansträckningen består av fyra sträckor, så kallade specialprov där det är tidtagning. Mellan dessa sträckor är det transport och där är det följaktligen ingen tidtagning. Banlängd cirka tolv mil per varv inkl. transportsträckor. Banan kommer att offentliggöras fredagen den 30/11 kl 07.00.

Banan körs ett varv på dagen och två varv på nattetappen. Nattetappen startar 17:01. För att det inte ska bli ”alltför lätt” har tävlingsledningen också bestämt att förarna ska få köra en extra sträcka på natten. Novemberkåsan är ju Novemberkåsan, liksom. Den sista sträckan är också den längsta… Men är förarna ute på den för sista gången – med målgång inom räckhåll – gissar jag att de kan hitta extra energi de inte trodde fanns.  

Du kan följa racet via Kåsaradion, som sänds lokalt över tävlingsområdet på FM 107,9 MHz men du kan även streama den via Svemoplay för att lyssna på den i mobilen. Länk även här intill. Det finns även ett liveresultat för Novemberkåsan på webben, vilka uppdateras löpande. Länk dit även det här intill. Men ta som sagt med dig en radio, det är guld värt i spåret. 


Länk till depåplatsen i Google Maps hittar du också här intill. Depåområdet är på Astrid Lindgrens Världs parkering. I depån kommer det finnas en enklare servering där man kan köpa hamburgare, korv, kaffe, godis, dricka och bara mingla runt bland förare och insupa atmosfären. Öppettider restaurangen på Astrid Lindgrens Värld längst ner. 
 
Att du har med dig varma kläder, rejält regnskydd, gummistövlar samt pannlampa är väl närmast en självklarhet? Program till tävlingen säljs på ICA Kvantum och Circle K i Vimmerby från och med torsdag 29/11 och kostar 150 kronor.

När jag körde Novemberkåsan värmde det otroligt att få stöd av publiken under loppet. Hejja på som bara den – även när förarna längre bak i fältet kommer. Publiken gör skillnad! Hjälp förare när de sitter fast, peka ut bra spår, hejja lite extra när det är förare långt bak i startledet som kör förbi. Tro mig, som amatör gör de där hejjaropen att det trollas fram krafter i kroppen.

Nu ser i alla fall jag fram emot ett spännande race. Vi ses i Vimmerby! 
Öppettider Astrid Lindgrens Värld restaurang

Fredag 30/11
Lunch 11.30-14.00
Kvällsbuffé 17.00 - 21.00

Lördag 1/12 
Frukostbuffé 06.00-09.00 
Lunch 12.00-16.00

Söndag 2/12
Frukostbuffé 07.00-09.00

Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.