Bild
Nästa artikel

24-timmars endurotävling återuppstår - kanske

Bloggen
Det är långt kvar men det är nu hoppfullt intresse kring en 24-timmarstävling i enduro nästa år. Håll tummarna!
24-timmars endurotävling återuppstår - kanske
Jag skrev ju tidigare om den där lite udda känslan när Kåsan var avklarad, en känsla av saknad på sitt sätt, eftersom det var ett mål hela året, men samtidigt skönt att ha det gjort. Samtidigt som jag lovat mig själv att inte dyka in i något nytt stort projekt på en gång så väcktes det ett stort sug när Roger Glennhammar häromdagen lade ut en trevare på Facebook för att kolla av intresset för att återuppväcka Gripendygnet - en 24-timmars endurotävling. Vilket härligt initiativ!
Jag gillar sådana där tokiga tävlingar och eftersom vi nu har allt kit kvar sedan Novemberkåsan så vore det där ju ett alldeles lysande projekt för en grabbhelg i augusti. Mycket är säkert kvar innan det det är klubbat och bestämt men jag hoppas att FMCK Strängnäs väcker tävlingen till liv igen. Intresset verkar det inget fel på, 372 intresserade och 188 som kommer. Gå in på länken här intill du med och boosta evenemanget. Klart att du med ska fixa ett lag om tävlingen återuppstår! 
Finns det fler 24-timmars endurolopp på andra håll? De enda jag känner till är ett utanför Chemnitz i Tyskland, 24h Enduro Langensteinbach. Ett varvlopp som körs i tre klasser, 4, 2 eller 1 förare. Gripendygnet är mer en klassisk lagtävling med max 7 förare per lag. Dessutom såg jag på Instagram att Pela René var med och körde ett 24-timmars i Frankrike i höstas, 24 Heures Moto TT i Sain Remy sur Durolle. Men finns det fler? Kommentera gärna om du känner till något. 

Oavsett: Blir det Gripendygnet är jag riktigt sugen på att vara med. :-)
Taggar: Bloggen

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.